Laser etkisinin azalarak beklenen sonucun geciktiği ve seans sayısının arttığı durumlar nelere bağlıdır?
Lütfen ÖNCELİKLE Laser-sık sorulan sorular bölümünü tıklayıp dikkatlice okuyunuz
1.Cilt yapısı ve tipi
2.Genetik yapı ve cinsiyet
3.Yakın zamanda solaryuma girmiş veya güneşlenmiş olmak
4.Kıl yapısı (tekli-çok köklü), kalınlığı(ayvacık) ve kıl rengi(açık renk sarı ,kızıl , beyaz)
5.Uygulama bölgesi, kıl derinliği ve kıvrımlar
6.Uygulama bölgesi Bir santimetrekare alanda kılkökü sayısı -yüzümüzde(800-1000 adet) ve vucut bölgesine (60-90 adet) göre 10-14 kat fazla olduğundan yüz epilasyonu zor ve uzun sürer.
7.uygulama bölgesi’nde pigmentasyon ve diğer doku değişiklikleri
8.Uygulama bölgesinin yeterince hazır olmadan işlem yapılması ( bölgenin kirli makyajlı olması, yakın zamanda cımbız, ağda v.s. yapılarak laser enerjisinin kıl kökünü yok etmeğe yoğunlaşmasının engellenmesi veya gereğinden uzun kılların çok yoğun olup bunlar kısaltılmadan uygulama yapılması)
9.Bazı ilaçlar: NSAİ-romatizma-ağrı kesiciler, kıllanma artırıcı etkileri olan ilaçlar
10.Uygulayıcı eleman bilgi ve tecrübesi, hekim kontrolünde yapılıp yapılmadığı,
11.Laser Cihazı (cinsi, dozu, puls süresi ve tipi, filtre,……)
12.Seans araları (yeterli sayıda kıl olgun (anagen) faza geçmeden erken yapılması; sabırsızlık)
13.Kişinin estetik beklentileri; yeterli derecede aydınlanmamış hastalar
14.Hormonal faaliyet artışı ve bozukluklar, yaş dönümü dönemleri :
Bu durumda laserin görmediği ince sarı cılız –ayvacık- tüyleri zamanla hormonların-androjenlerin- etkisi ile kalınlaşır ve koyulaşır, zamanla anagen olgun faza geçer ve kılların yeterli azalamadığı hissini doğurur. Bu faza geçen kıllar artık nihayet laserden etkilenmeye başladıklarından bunların da ortadan kaldırılması, sürenin uzaması ve seans sayısının artmasına neden olur.
Sorunlar için doktorunuzu aramaktan çekinmeyiniz.


RSS